Ny flott stemme

Det virker heldigvis som den ikke har noen ende denne strømmen med heftige nye jazzstemmer. Pianisten Hogne Kleiberg er nok et flott prov på det.

Hogne Kleiberg i sentrum for sin flotte trio.

Hogne Kleiberg (30) har jeg hørt mye mer om enn jeg har hørt av. Det håper jeg etter denne introduksjonen at det blir en varig forandring på. Etter studier både på jazzlinja i Trondheim og på konservatoriet i Amsterdam, er Kleiberg nå tilbake i fødebyen og underviser en ny generasjon på jazzlinja. Heldigvis er ikke det noen hindring for at han kan ta vare på og utvikle si egen karriere og dette visittkortet med hans trio forteller oss at han har veldig mye å by på.

Trioen sin

For mange jazzpianister er det å etablere og utvikle en trio den store svenneprøva. Veldig mange har gått opp den løypa før og det skal veldig mye til å sette sitt eget bumerke på noe «alle» har gjort. Hogne Kleiberg har noe eget og forteller oss det på et tøft og personlig vis gjennom de seks låtene som varer i en knapp halvtime.

Kleiberg har skrevet all musikken. Den er usedvanlig melodisk og inviterer oss inn i et klangrike der jeg får assosiasjoner til mestre som Bill Evans og McCoy Tyner. Kleiberg har både den lyriske åra Evans var en eksponent for og styrken og ekspressiviteten Tyner var en mester i.

Når Kleiberg også har alliert seg med trommeslager Steinar Heide Bø, som «alle» av svært gode grunner vil spille med om dagen, og Julian Haugland på bass, så har han satt sammen et kollektiv som på et empatisk vis er med han på hans visjoner og dermed hans måte å skape et friskt og spennende triolandskap på.

«Oransje» varer altså i knappe 30 minutter. Jeg vil ha mer – mye mer fra Hogne Kleiberg.

Hogne Kleiberg Trio
«Oransje»
Fjordgata Records/fjordgatarecords.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg