Ny og spennende fusjon

Den amerikanske pedal steeel-innovatøren Susan Alcorn har gjennom samarbeidet med chilenske Septeto del Sur skapt noe nytt og unikt.

Susan Alcorn sammen med Septeto del Sur – originalt.

De seineste åra har jeg fått stadig nye prov på hvilken unik musikant pedal steel-gitaristen Susan Alcorn (70) er. Med sitt fysiske og musikalske utgangspunkt i Texas var det countrymusikken som tiltalte henne fra starten og sikkert for hennes valg av instrument også, men Alcorn har definitivt utvida spekteret kraftig etter hvert

Stor bredde

Klassisk musikk, samtidsmusikk, moderne jazz, impro og verdensmusikk er noen av arenaene Alcorn har vært med å bidra på og uten unntak har hun vært med å sette sitt eget bumerke uansett hvilken setting det har vært snakk om.

Til Chile

De to siste tiåra har Alcorn besøkt Chile ved en rekke anledninger. Der har hun blitt stadig mer opptatt av landets kultur, historie og musikk. Ikke minst har det som skjedde da landet kom under åket med Augusto Pinochet i spissen mellom 1973 og 1990 satt voldsomme spor og løfter hun da også frem med denne musikken.

Fra Victor Jara til Septeto del Sur

Alcorn har skrevet all musikken bortsett fra Victor Jaras «El Derecho de Vivir en Paz», som blir sunget bandets bassist Amanda Irarrazabal. Når hun så har alliert seg med det fremragende chilenske bandet Septeto del Sur som består av både folkemusikere og jazzmusikere, så har hun og de skapt et univers som fusjonerer chilensk tradisjonsmusikk, frijazz og noe midt i mellom på et vis jeg i alle fall aldri har hørt maken til tidligere.

Susan Alcorn slutter aldri å overraske med sin musikktilnærmelse, sitt musikalske uttrykk og sin originalitet.

Susan Alcorn & Septeto del Sur
«Canto»
Relative Pitch Records/relativepitchrecords.bandcamp.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg