Ny spennende stemme

Jeg regner ikke med at det er voldsomt med hender som fyker i været hvis jeg spør om allmuen kjenner til pianisten og komponisten Dahveed Behroozi.

Pianisten Dahveed Behroozi har noe spennende å melde.

Den 40 år gamle Dahveed Behroozi fra California er nemlig ute med kun sin andre utgivelse under eget navn og når man er bosatt på vestkysten og ikke er blant de hardt turnerende amerikanske musikantene, så er det krevende å nå gjennom lydmuren.

Det vi møter er en musikant som har røtter både i klassisk musikk og jazz og hans pedagoger fra New York-studietida, pianistene Ursula Oppens og Fred Hersch, er begge rause med lovordene. Det er det på alle måter mulig å begripe.

Behroozi er en pianist med et enormt dynamisk uttrykk og spenn. Her får vi alt fra de vareste og vakreste ballader til de voldsomste ekskursjoner – og alt virker like naturlig og ekte. Når han så gjennom både sine komposisjoner, som medmusikantene fikk utdelt i studio for at det skulle låte så friskt som mulig, og sin klangverden viser at han henter like naturlig fra både den klassiske verden som fra jazzen, så er det ei frisk, “ny” stemme som møter oss.

Trommeslageren Billy Mintz er også et nytt bekjentskap for meg, mens bassist Thomas Morgan, som vi kjenner godt her hjemme fra møter med blant andre Jakob Bro, Jon Christensen og Bill Frisell, er en gammel venn fra ungdomstida i California. Til sammen utgjør de to et perfekt reisefølge for Behroozi og hans musikalske tankegods.

For alle dere nysgjerrige der ute som gjerne vil ha noe nytt å hygge dere med: Dahveed Behroozi og hans musikalske univers anbefales kraftig.

Dahveed Behroozi
Echoes
Sunnyside Records/sunnysiderecords.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg