Nydelige stemninger

Sverre Gjørvad oppdaga jeg for første gang på begynnelsen av 90-tallet i bandet Storytellers. Siden har han med ujevne mellomrom gitt oss meningsfulle nye visittkort – nå kanskje det aller beste.

Sverre Gjørvad har ei flott retning og en flott tanke i og med musikken sin. Foto: Åge Eriksen/hammerfestingen.no

Sverre Gjørvad (54) er Stathelles store jazzsønn som for mange år siden gjorde Hammerfest til sin base. Trommeslageren, komponisten og bandlederen var blant dem som befolka jazzlinja i Trondheim rundt 1990 og Storytellers, med Svein Folkvord og Nils-Olav Johansen, var et herlig resultat av det. Mange vil huske han fra det fine bandet Dingobats også med blant andre Mats Eilertsen og Eirik Hegdal. Mellom 2001 og 2019 ga Gjørvad oss tre plater under eget navn.

“Elegy of Skies” er så avgjort mest i slekt med “Voi River” fra 2019. Mye av grunnen er sjølsagt både nærheten i tid og at Gjørvad har bosatt seg i Nord-Norge. Begge deler preger musikken og ikke minst stemninga han og bandet hans på et flott vis makter å formidle.

Besetninga er den samme på begge skivene. Det betyr de Tromsø-bosatte musikantene Dag Okstad på bass, Kristian Svalestad Olstad på gitar og Herborg Rundberg på tangenter. De kan hverandre godt og de tre har på alle slags vis skjønt intensjonene til Gjørvad.

Sjefen er en melodiker og historieforteller som har tatt med seg arva fra Jon Christensen, som han tok timer hos, videre inn i sitt univers. Sjølsagt er det langt fra noen kopiering – det er heldigvis ikke mulig – men fargelegger- og lytteegenskapene har så avgjort Gjørvad tatt med seg.

Han har også skrevet all musikken bortsett fra Prefab Sprouts “Mercy” – en nydelig versjon der Sveriges stjernesaksofonist Joakim Milder gjester.

Sverre Gjørvad har altså med alt for store mellomrom fortalt oss hvilken fin trommeslager og ikke minst hvilken eminent stemningsskaper han er. Han gjør det i større grad enn noensinne med “Elegy of Skies”.

PS Nå er det bare dager igjen før The Donald forlater det meste – få vi håpe i alle fall.

Sverre Gjørvad
Elegy of Skies
Losen Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg