Nytt mestersteg

Nils Petter Molvær har tatt mange steg i retning seg sjøl gjennom si omfattende karriere. Med dette samarbeidet med KORK har han tatt et av de største og viktigste.

Nils Petter Molvær sammen med KORK – mesterlig.

Helt fra et større publikum fikk møte Nils Petter Molvær (63) for første gang med det legendariske bandet Masqualero på 80-tallet, så har “alle” visst at en av Sulas aller største sønner – alle stiller sjølsagt bak Magne Fylling – har hatt noe høyst unikt å formidle. Med jevne mellomrom har Molvær gjort kvantesprang og fortalt oss med all ønskelig tydelighet at han er en visjonær og dermed en stilskaper med en plass blant de ypperste fornyerne av spennende improvisasjonsmusikk uansett hvor vi leter på Tellus.

Fra Khmer til nå

Med “Khmer”, utgitt i 1998, la Molvær lista for for musikk i grenselandene electronica, pop, jazz og gudene vet hva. Platen og musikken åpna nye dører både Molvær og mange andre til et nytt og større publikum også langt utenfor jazzmenigheta. Siden har Molvær fortsatt å ekspandere dette uttrykket og per 2023 er han fortsatt en kompromissløs visjonær som strekker og utvider grensene for landskapene sine.

Endelig KORK

Det virker etter hvert slik at en norsk artist ikke har en fullkommen cv å slå i bordet med før de har et samarbeid med KORK å skryte av. Nå har Molvær også gjort borgerplikten sin eller skal vi si at KORK har gjort det? Uansett så har begge “to” gjort en formidabel jobb og dette har blitt av typen møte som begge kan sette svært høyt oppe på skrytelista og cv-en sin.

Med seks Molvær-komposisjoner, orkesterarrangement av Jan Martin Smørdal, Jon Øyvind Næss, Rolf Wallin og Eivind Buene og et KORK i storform leda av Ingar Bergby, viser Molvær med sin høyst personlige, transparente og søkende tone at han og KORK har skapt et nytt verk som bekrefter at Nils Petter Molvær er en musikant og visjonær som hører hjemme helt der oppe – uansett hvor på Tellus du leter, som sagt.

Nils Petter Molvær
«Certainty of Tides»
Modern Recordings/BMG/Warner Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg