Nytt og vakkert

Den svenske pianisten og komponisten Daniel Stahre er et nytt bekjentskap. Han inviterer inn i et vakkert og personlig univers.

Pianisten Daniel Stahre skuer utover – og innover.

Noe av det mest spennende og interessante som finnes med å være så privilegert at postmannen to eller tre dager i uka stikker innom med nytt påfyll av musikk fra de fleste verdenshjørner, er at jeg blir eksponert for nye artister og ny musikk – nye opplevelser og ny kunnskap med andre ord. Nok en gang skal det norske selskapet AMP Music & Recordings ha mye skryt for å finne frem til slike nye opplevelser.

Daniel Stahre (32), i spissen for en relativt fersk Göteborg-kvartett med Erik Bodin på trommer, Viktor Turegård på bass og William Wingbro på gitar – alle ukjente for meg -, hører definitivt hjemme i denne kategorien.

Bortsett fra ei låt skrevet av Wingbro, så har Stahre skrevet all musikken her. Den er uten unntak vakker og inkluderende og, sjøl om ikke bandet har eksistert så lenge, så låter det som om det er fire nære sjelsfrender som møtes.

Både Stahre og Wingbro er lyrikere som gir seg sjøl, musikken og oss god tid og masse luft. Det gjør veldig godt – det finnes ikke noe som likner stress i dette uttrykket som henter impulser fra en rekke kilder, også svensk folkemusikk.

“Margin Call” har vært et svært så hyggelig første møte. Her finnes det stort potensial for å vokse ytterligere – det skal bli veldig hyggelig å følge Daniel Stahre og musikken hans i åra som kommer.

Daniel Stahre
«Margin Call»
AMP Music & Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg