Over alle grenser

Det herlige norsk-italienske samarbeidet Norwita forteller oss nok en gang at god jazzmusikk ikke kjenner noen grenser.

Kvintetten Norwita byr på et herlig samarbeid over landegrensene.

Den italienske bassisten Roberto Bonati har jobba med norske musikere tidligere, nemlig det Stavangerbaserte Bjergsted Jazzensemble. Derfra var ikke veien lang til videre musisering med de to ypperlige herrene Tore Johansen (trompet, flügelhorn) og Tor Yttredal (tenor- og sopransaksofon) – begge sterkt tilknytta jazzutdanninga i Stavanger.

Tor Yttredal, som mange vil kjenne igjen fra blant annet Trondheim Jazzorkester, er leder for jazzutdanninga i Stavanger. Bonati har en liknende jobb i Parma og det er nok trolig mye av grunnnen til at de to har «funnet» hverandre. Med seg fra Parma, vel mest kjent for skinke og fotball, har Bonati pianisten Mario Piacentini og trommeslageren Marco Tonin. Til sammen har det blitt en kvintett som holder høy standard i et vakkert, melodisk univers.

Alle de fem har har tatt med seg komposisjoner til bordet eller rettere sagt studio og vi blir servert melodisk musikk i alt fra et balladelandskap til heftigere tempi. Harald og Sonjas representanter viser oss hvilke strålende solister de er. Verken Johansen eller Yttredal er blant de vi hører oftest og akkurat derfor er det spesielt hyggelig å få bekrefta hvilket nivå de hører hjemme på.

Det italienske «kompet» matcher våre gutter på et jevnbyrdig vis – flotte ensemblemusikanter som griper solistsjansen når den byr seg. Norwita har vært et svært hyggelig og vakkert bekjentskap som igjen forteller oss at jazz er et grenseløst språk.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Norwita
Norwita
ParmaFrontiere/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg