Over alle grenser

Den unge norske duoen Past Present tok like godt turen til New York for å la seg utfordre av den langt framskredne saksofonisten Andrew D´Angelo. Det gjorde de helt rett i.

Alexander Hoholm og Simen Kiil Halvorsen omringer Andrew D´Angelo.
Foto: John Rogers

Trompeteren Simen Kiil Halvorsen og bassisten Alexander Hoholm traff hverandre på Norges Musikkhøgskole og i løpet av masterstudiet der starta de Past Present. Det er en duo som etter hvert har utvikla seg til et kollektiv som mer enn gjerne samarbeider med ulike musikanter og ensembler.

Det passa egentlig som et strålende utgangspunkt for møtet som har materialisert seg til «Short Pieces» sammen med den meritterte amerikanske altsaksofonisten Andrew D´Angelo som vi blant annet har hørt her til lands i trommeslageren Matt Wilsons band.

Den historia går også mye lenger tilbake enn Musikkhøgskole-tida. Stavangergutten Kiil Halvorsen, den gangen bare 13 år ung, traff nemlig D´Angelo på en workshop i hjembyen. Mange frø blei sikkert sådd og, etter at de har holdt kontakten i 13 år til, var ikke D´Angelo vanskelig å be da Kiil Halvorsen og Hoholm spurte om de kunne gjøre noe sammen.

Past Present-gutta hadde med seg låter, arrangement og ideer over fjorden, men musikken skulle vise seg å ta helt egne og nye veier etter at de møtte D´Angelo. Og Ikke bare han. Både pianistene Pete Rende og Elias Stemeseder og trommeslageren Jim Black har bidratt på noen av låtene og gjort særpreget enda tydeligere.

D´Angelo og Rende har også gitt ekstra påfyll med frie improvisasjoner eller låter og disse musikalske novellene – den lengste låta er 3.39 – er både vakre, åpne, luftige, forunderlige, personlige og utfordrende.

Alle tre er utstyrt med personlige stemmer og et langt framskredent lytteapparat noe som fører til at «Short Pieces» har blitt en kort, liten og spennende overraskelse.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Past Present & Andrew D´Angelo
Short Pieces
Hevhetia/hevhetia.sk
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg