Over alle grenser

Når supergitarist Mike Stern er involvert, da skjerpes alltid ørene betydelig. Det er det verdt denne gangen også.
Mike Stern og Philippe Coignet er to hippe strengeherrer.

Hvis du aldri har har hørt om det franske fusionbandet EHA, så er vi minst to. Heldigvis hadde gitarist, komponist og bandleder Philippe Coignet hørt om bloggen Tor de Jazz og med et utmerka samarbeid mellom det franske og norske postvesenet, dukka bandets tredje cd opp i postkassa for ikke lenge siden.

Med base i smeltedigelen Paris har EHA etablert seg i et groovete melodisk landskap som henter bøttevis av inspirasjon hovedsakelig fra sjangre som verdensmusikk, funk og jazz. EHA er en kvintett der Coignet har henta inn tangentisten Leandro Aconcha, elbassisten Michel Alibo, den brasilianske saksofonisten Cacau de Queiroz og trommeslageren Damien Schmitt – et strålende lag i seg sjøl.

Når det i tillegg er tilsatt krydder i form av perkusjonister og vokalister fra Argentina, Chile og Colombia, oljefatvirtuosen Andy Narell, trompeteren Rubinho Antunes fra Brasil, saksofonisten Sulaiman Hakim fra New York, trombonisten Lionel Segui og ikke minst Mike Stern på tre spor, så har “Paris Rio New York” blitt en musikalsk gumbo det er mulig å hygge seg med gjentatte ganger.

Vi snakker svært kompetente musikanter som møtes på tvers av en rekke grenser. Coignets komposisjoner er åpne, luftige og inviterer til usedvanlig funky ekskursjoner i et jazzrockete landskap og når det kan meldes at Mike Stern passer som hånd i hanske i dette feltet, så skjønner vel de fleste hvor vi befinner oss.

Musikken er tøff, utadvendt og dandert av musikere som har spilt den inn i alle de tre verdensbyene som tittelen mer enn antyder. Live låter det sikkert urheftig, sjøl om det sikkert er for flinkt for hipsterne, og i heimen egner den seg også – og den skal gjerne spilles høyt!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

EHA
Paris Rio New York
Kwazil/Plaza Mayor Company/adimaprod.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg