Over alle grenser

Saksofonisten, klarinettisten, komponisten, arrangøren og bandlederen Shannon Mowday har tatt mange og store steg. Noen geografiske og noen musikalske og ofte henger de sammen.

Shannon Mowday omgitt av Helge Lien, Erik Nylander og Johannes Eick – strålende. Foto: C.-F. Wesenberg

Shannon Mowday (45) er født og oppvokst i Cape Town, Sør-Afrika. Som kjent er herrens veier, og sikkert også diverse andres også, uransakelige og Mowday tok like godt turen så langt unna utgangspunktet som vel mulig og havna altså her oppe ved Nordpolen. Det skal vi være veldig glade for.

Mine første møter med Mowday, i alle hovedsak som barytonsaksofonist, var med “storbandet” Denada. For ikke lenge siden møtte jeg henne som komponist, arrangør og leder for ungdomsstorbandet AOJO med noen av de mest lovende unge stemmene i Akershus og Oslo. Alt har vært imponerende.

Likevel er denne debuten under eget navn med egne låter og egen kvartett den beste bekreftelsen på hvilken kapasitet Mowday er i besittelse av på de fleste områder.

Hun har tatt med seg sine sør-afrikanske røtter og inkorporert impulser fra det norske/nordiske universet hun har vært en del av i mange år nå. Til sammen har det blitt et rytmisk og melodisk spennende, vakkert og utfordrende fundament som hun, ikledd enten alt- eller barytonsaksofon eller konta alt klarinett, utforsker og personliggjør på beste vis.

Når hun så har med seg et topplag bestående av Johannes Eick på bass, Helge Lien på piano og Erik Nylander på trommer, så er reisefølget det beste hun kunne fått i den prisklassen. Både kollektivt og individuelt er disse tre i stand til å tilføre Mowdays låter mye og de fire stortrives åpenbart i hverandres selskap og i dette universet. Dette er musikk som lyser opp og inspirerer i mørke tider.

Shannon Mowday & Lila
The Land In-Between
Jazzland Recordings/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg