Over alle grenser

 

Jarle Vespestad, Sigurd Hole og Håkon Aase – hvilken trio!

Bassist Sigurd Hole (37) fra Rendalen i Hedmark har sakte, men sikkert manøvrert seg mot toppen både her hjemme og langt utenfor Harald og Sonjas grenser.  Med blant andre Jon Eberson, Tord Gustavsen og med kollektivet Eple Trio, har Hole tatt voldsomme steg og det som er ekstra hyggelig er at han har gjort det på et musikalsk, smakfullt og neddempa vis uten behov for å flashe noe som helst. Han har vært der i musikkens tjeneste hele veien og slik virker det så avgjort som om han har tenkt å fortsette.

På hans første trioutgivelse med eget band, som består av den framifrå trommeslageren og perkusjonisten Jarle Vespestad fra Jessheim og den mer enn lovende og allsidige fiolinisten og kanteleisten Håkon Aase fra Seljord, tar Hole oss med til steder de færreste av oss har besøkt tidligere.

Alle musikantene har bakgrunn fra både folkemusikk og jazz og benytter det i Holes komposisjoner, samt to av Aase, på et herlig og empatisk vis. Her finner vi tydelige spor fra både indisk, arabisk og norsk folkemusikk og kombinert med deres langt framskredne evner til å skape kollektive uttrykk og som flotte solister, så blir dette møter det er stor stas å bli invitert med på i grenseland mellom kulturer fra både øst og vest.

Sigurd Hole tar på sitt forsiktige, ekte og ujålete vis, stadig nye steg. Dette er et av de aller største så langt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Sigurd Hole Trio
Encounters
Elvesang/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg