Over de fleste grenser

LAN Trio består av tre stasmusikanter fra tre forskjellige europeiske land. Med sitt andre album tar de ytterlige steg i retning seg sjøl.

Julian Argüelles, Marío Laginha og Helge Andreas Norbakken – LAN Trio – for et band!

I 2017 så “Setembro” dagens lys. For meg var det det første livstegnet fra trioen som bestod av den engelske tenor- og sopransaksofonisten Julian Argüelles, den portugisiske pianisten Mário Laginha og den norske trommeslageren og perkusjonisten Helge Andreas Norbakken. Møtet var intet enn en åpenbaring og siden har jeg venta på oppfølgeren.

For ei stund siden laga jeg radioprogrammet Tor de Jazz sammen med Norbakken og der bød han på ei snikverdenslansering fra trioens nye skive. Jeg mer enn ante hva jeg hadde i vente med andre ord.

Nå har dagen kommet og “Atlântico” er klar for verdenslansering. Og sjelden blir vi servert livsbejaende musikk som hører hjemme i nesten alle hjørner av verden slik som disse tre herrene byr på.

Hver for seg hører de tre hjemme i det ypperste toppsjikt som instrumentalister. De er utstyrt med, eller rettere sagt har tilegna seg, ytterst personlige stemmer, og etter å ha kjent hverandre i en årrekke, har de utvikla et høyst personlig språk.

Alle har bidratt på låtskriversida og de har henta impulser fra afrikansk, amerikansk og europeisk rytmikk, harmonikk og melodikk og satt det sammen til noe helt eget. Ingen av de tre har behov for ekstra rampelys på bekostning av de andre: dette er et kollektiv som både vil og kan gå den samme veien og som hele tida utfordrer hverandre til å åpne nye og spennende dører.

Musikken er vakker, virtuos, spennende, sprudlende og direkte livgivende. Måtte de få anledning til å komme seg ut snart slik at de får spredd det gode budskap. Inntil det skjer er “Atlântico” en god trøst. Svært god.

PS Dessuten er det å håpe at Trump blir stoppa nå. Galskapen må ta slutt snart.

LAN Trio
Atlântico
Edition Records/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg