På egen hånd

Trommeslageren og perkusjonisten Knut Kvifte Nesheim tilhører den nye generasjonen som ikke er redd for å kaste seg ut på djupt vann. Det har han da heller ingen grunn til.

Knut Kvifte Nesheim har mye spennende å by på.

Det skorter ikke verken på kvantiteten eller kvaliteten når det gjelder den oppvoksende slekt norske jazzmusikanter. Knut Kvifte Nesheim (27), som dukker opp i stadig nye konstellasjoner, er et realtivt nytt bevis på det.

Med «Results» tar han allerede et av de store stega – vi møter han mutters aleine med sitt trommesett og diverse andre remedier. Det betyr at han kaster seg ut på 70000 favners djup og det uten noen form for redningsvest. La det være klart med en gang: han flyter lett som bare det.

I løpet av to dager, hjemme i sin egen stue, utfordra Kvifte Nesheim seg sjøl – og etterhvert oss – med å skape diverse frie lydlandskap, både rytmiske, melodiske og soniske, de færreste av oss har vært utsatt for tidligere.

Tildligere har blant andre Paal Nilssen-Love, Erland Dahlen og Gard Nilssen begitt seg ut på solo perkusjonsekskursjoner. Det er med andre ord ikke smågutter Kvifte Nesheim følger i fotspora til, men han forteller oss kjapt at han har noe eget, totalt kompromissløst å melde.

Knut Kvifte Nesheim mer enn antyder at han skal bli en meget spennende musikant å følge i tiåra som kommer. Han er det faktisk allerede.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Knut Kvifte Nesheim
Results
Taragot Sounds/One Take Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg