Personlig og spennende førsterunde

De som har fulgt godt med det seineste tiåret i relativt frilynt svensk jazz, har møtt trommeslageren Dennis Egberth ved flere anledninger. Nå tar han styringa sjøl og det har han all grunn til.

Dennis Egberth har noe eget å melde.

Dennis Egberth (31) har vært å treffe i alt fra frijazzkvartetten Se och Hör, med blant andre Anna Högberg, til en rekke alternative rockeband- og uttrykk. Dessuten har han spilt med retningsgivere som Fredrik Ljungkvist, Matthias Ståhl og Magnus Broo. Han befinner seg med andre ord på et høyt nivå og i godt selskap.

Her er han altså i førersetet med egenkomponert musikk, men ellers i en høyst demokratisk kvintett med flere av broderfolkets mest interessante stemmer i de samme ganske så frie landskapene som Egberth åpenbart stortrives i.

Jovisst er musikken ganske så fri og åpen, men det er også hele tida en klar melodisk struktur i låtene som Egberth har unnfanga ved pianoet. Her finner vi impulser fra folkemusikk, 60- og 70-tallets frijazz og lyriske utflukter til samtidsmusikken også – og sikkert mye annet.

Med et band bestående av Vilhelm Bromander på bass, Johan Graden på piano og synth, Isak Hedtjärn på klarinett og Katt Hernandez på fiolin – ikke akkurat noen a4-bestning kan man trygt si, blir vi uten unntak tatt med på interessante ekskursjoner. Her får alle den plassen og det rommet de trenger for å fortelle hvem de er samtidig som det er det kollektive uttrykket som veldig ofte spiller den mest sentrale rolla.

Dette er med andre ord ikke noen soloutflukt for den lyttende, fargeleggende og spillende trommeslageren Dennis Egberth. Han har lagt fundamentet for utflukten og han forteller oss at både som trommeslager, komponist og bandleder så er han et navn og en musikant vi bør følge med interesse i åra som kommer.

Dennis Egberth
Dennis Egberth Första
DEg/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg