Personlige samtaler

Den unge gitaristen Jo David Meyer Lysne og bassbautaen Mats Eilertsen forteller oss nok en gang at de har mye å snakke om.

Jo David Meyer Lysne og Mats Eilertsen har mye spennende på hjertet. Foto: Kristoffer Eikrem

Da duoens debut, “Meander”, så dagens lys i 2017, var møtet mellom gitaristen fra Bergen og bassisten fra Trondheim, en overraskelse for meg i alle fall. Meyer Lysne (26) og Eilertsen (45) fortalte oss umiddelbart at de hadde funnet hverandre i musikalske landskap de hadde unnfanga og som var noe helt for seg sjøl.

Heldigvis fant de to ut at dette var en vei å gå videre på og med “Kroksjø” har de åpna enda flere dører. Dette er, som “Meander”, langt i fra noen tradisjonell gitar-bass-ekskursjon. Meyer Lysne trakterer, i tillegg til akustiske gitarer, også platespillere, synther og pedal steel-gitar, mens Eilertsen også bidrar med en rekke effekter i tillegg til den store fela.

De åtte meditative, vakre, annerledes, søkende og åpne Meyer Lysne-komposisjonene gir alle assosiasjoner til naturen og titler som “Strandsjø”, “Snoensøya”, “Ålykkja” og “Furumokjela” mer enn antyder hvor inspirasjonen er henta.

Herrene er utstyrt med to par svært åpne ører noe som fører til givende, sakteflytende samtaler på et sjeldent nivå. Av og til forsvinner den tradisjonelle melodikken og vi blir omgitt av stemninger som tar oss med til steder med dybde og substans bestående av noe unikt.

Impro, samtidsmusikk, lydskulpturer, scratching og mye, mye mer – alt blir satt sammen til gode, personlige samtaler som kun Jo David Meyer Lysne og Mats Eilertsen kunne ha ført. Vi kan bare takke og bukke for at vi har blitt invitert med til å bli medlyttere.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Jo David Meyer Lysne – Mats Eilertsen
Kroksjø
HUBRO/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg