Posten skal frem!

Bak bandnavnet General Post Office skjuler fire unge herrer seg som vet hvor de vil med jazzen sin og de vil dit med energi og humør.

Gutta i General Post Office har all grunn til å smile sjøl om de ikke gjør det.

I 2017 møttes bassisten Torkil Hjelle og pianisten Isach Skeidsvoll, fra henholdsvis jazzmetropolene Bolsøya og Kleive ved Molde, og saksofonisten Aksel Øvreås Røed og trommeslageren Sigurd Steinkopf, begge fra Bergenstraktene, på Griegakademiet i Bergen. De skulle bli jazzmusikere og med dette, og noen andre band og fysiske bevis å slå i bordet med, har de så definitivt makta å markere seg kraftig allerede.

General Post Office, navnet er nok sterkt inspirert av Postgirobygget vil jeg tro, forteller oss med sin debut at de har noe eget å melde allerede på første meldepost. Låtene er alle skrevet av pianist Skeidsvoll, med unntak av ei som bassist Hjelle står ansvarlig for. Og som “alle” unge norske jazzmusikanter så viser de oss umiddelbart at de har et solid særpreg.

Hvis noen husker tilbake til den heftige kvartetten George Adams og Don Pullen fronta på 80-tallet, så vil de raskt kjenne seg igjen her. Jovisst er det modernister vi har med å gjøre, men det er modernister som har store deler av jazz- og blueshistoria inne og som behandler den med den største respekt.

Skeidsvoll har lært seg både blues-, stride,- boogie woogie- og alt fram til frijazzleksa si godt. Dette makter han og hans tre medskyldige å fusjonere på et fascinerende og hipt vis. De er flinke lyttere som har kommet langt på kort tid og som med “We the Post Office” etablerer seg på ei egen hylle på første forsøk.

Her er det humor, energi, vilje, evne og perspektiver i det de har å melde. Alt på et slikt vis at det skal bli veldig hyggelig og spennende å følge de fire både hver for seg og som General Post Office i åra som kommer.

General Post Office
We the Post Office
Smeik/smeik.no
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg