Prince lever

Det står skrevet Charlie Parker Lives rundt om på murvegger i New York. Jeg tipper at det gjør det om Prince også. Ingen av dem lever, men du verden som musikken deres gjør det.

Prince – et ikon. Foto: Richard E. Aaron/Redferns

Da Prince (1958-2016) – Prince Rogers Nelson – forlot tida for snart fem år siden, var det både et sjokk og et enormt tap for musikkverdenen. En av de mest innovative, originale og samtidig mest produktive artistene i moderne musikk var ikke blant oss lenger.

Helt siden slutten av 70-tallet hadde han satt sitt enorme preg på de fleste sjangre innen populærmusikk og at det var mye spennende musikk igjen i han fantes det ikke tvil om. Prince var like kreativ helt til det siste.

Ryktene hadde gått lenge om at det fantes mye i arkivene etter Prince. I 2020 blei året da The Prince Estate bestemte seg for at det var tid for et nytt påfyll med Prince-magi og den har kommet ut i mange varianter.

Den mest voldsomme versjonen er en vel åtte timer Super deluxe utgave av “Sign “☮︎” the Times” med det meste det kan være mulig å ønske seg bestående av 92 låter. Min vei har det kommet en “nedstrippa” utgave med fire vinyler som inneholder 30 av de 92 låtene, men jeg kan love at det holder mer enn lenge for en legmann udi Prince-faget som meg.

Det denne remastra samlinga byr på er noen av de største schlägerne som tittellåta, “Starfish and Coffee” og “Hot Thing” samt to plater med singel mixer og redigerte versjoner av mange av de samme låtene pluss noen andre også.

Alt er flott, alt er urheftig, alt er tidløst og alt er så funky som kun Prince kunne skape musikk. Så kan vi fortsette å drømme om hva framtida kunne ha gitt oss hvis han hadde fått leve videre.

I mine ører var Prince et musikalsk geni og denne samlinga er nok en påminnelse om det. Prince lever!

PS Det er fortsatt mange dager igjen før Trump geleides ut av Det hvite hus. Det er lov å håpe at han får gjort så lite skade som mulig på den tida.

Prince
“Sign “☮︎” the Times”
NPG Records/Warner Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg