Rett valg

Som vokalisten, cellisten, komponisten og tekstforfatteren Paulin Voss sier i låta “35000 Choices” så består livet av valg. Hun har definitivt valgt rett når hun nå har gitt oss sitt fjerde album.

Paulin Voss har mye flott på hjertet.

Jeg bryter sammen og tilstår at Paulin Voss, med tyske røtter i Kristiansand, men bosatt i Drøbak, er et nytt bekjentskap for meg. Siden dette er hennes fjerde musikalske visittkort så er det sjølsagt litt flaut, men jeg skal forsøke å ta det som en mann. For å prøve å bøte på dette usedvanlige kunnskapshullet, så iler jeg til og slår fast at det første møtet har vært av det svært hyggelige og positive slaget.

Voss (49) er ei godt voksen kvinne som har levd liv å melde fra. Når hun har en mer enn solid musikkutdannelse i bagasjen, hun er cellist med lang fartstid fra diverse symfoniorkestre, så mer enn antyder det at det er kvalitet over det popartisten – og litt til – serverer oss.

For med et unntak er det ei flott popskive Voss gir oss. Hun synger vakkert med en autoritet i uttrykket som gjør at man hører etter. Når så tekstene i stor grad, med ett unntak, går et solid stykke utenpå vanlige a4 poptekster, så betyr det at Voss har lagt et fint fundament for å gi oss noe med skikkelig særpreg.

Voss har skrevet alt sjøl av både tekst og musikk bortsett fra AC/DC-låta “It´s a Long Way to the Top” – i en tøff, veldig nedpå versjon. Når så det hele blir avslutta med cellisten Voss i nydelig tolkning av den estiske mesterkomponisten Arvo Pärts “Spiegel im Spiegel”, så har dette blitt et ganske så annerledes visittkort fra en musikant med noe helt spesielt på hjertet.

Arrangementene og produksjonen til Ruben Dalen, med solid med pålegg, mye stryk og mye programmering, men som på ingen måte drukner stemma til Voss, er av typen smakfull – veldig i stil med det Paulin Voss ellers har å komme med.

Det skulle altså ta sin tid før Paulin Voss´ og mine veier skulle krysse hverandres. Det har absolutt vært verdt ventetida.

PS Og så er det å håpe at Trump blir ledsaga ut av Det hvite hus så raskt som mulig.

Paulin Voss
Warrior
Madebyme Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg