Rocka fra Hustadvika

Sjøl om gitaristen og vokalisten Arild Hammerø har flytta fra Hustadvika for ei god stund sida, er det liten tvil om at røttene fortsatt sitter djupt. 

Arild Hammerø er en rocker med mye på hjertet.

De som kjenner til gruppene Atlanter, Hammer & Hersk (en duo med Daniel Herskedal) og Tenderton, vet at Arild Hammerø er en svært dyktig og ikke minst allsidig musikant. Med «Lerret» tar han nok et svært steg i retning seg sjøl – og det på uforfalska hustadviking-dialekt (er det forresten noe som heter det?) – og det er en rocka og tøff, men samtidig sårbar Hammerø vi møter .

Dobbelt opp

 

Strømming av musikk er sikkert vel og bra for mange. Slik er det i sjelden grad for meg og derfor er det godt å slå fast at denne dobbelt lp-en, bestående av tolv sanger – inkludert en flott instrumental innspilt i ei grotte på Hustad – med Hammerøs egen kunst på omslaget, alle tekstene og masse bilder fra innspillinga, gir meg mye mer enn kun musikken ville gitt meg.   

Hammerø sier sjøl at tekstuniverset hans handler om det vakre, om sannhet og om kjærlighet. Om det viktige og om det store med andre ord. Helt lett å unngå alle klisjeer er det sjølsagt ikke, men Hammerø lander absolutt på beina og vel så det. 

Røtter

Musikken er rocka og tøff og Hammerø forteller oss flere ganger hvilken eminent gitarist han er. Miksen er i all hovedsak så bra at den løfter fram vokalen på et fint vis. Når bandet hans har fått navnet Råtorvåret – oppkalt etter året 1921 da torva ikke tørka skikkelig på Hustadvika – og Hammerø fortsatt bekjenner seg til dialekta ute der det blåser som friskest, så er det liten tvil om hvor han kjenner seg mest hjemme sjøl om han nå er bosatt i Leirfjord på Helgelandskysten.

Allsidigheten

Etter å ha truffet på Arild Hammerø i diverse settinger, sitter jeg igjen med en solid følelse som forteller meg at med «Lerret» får han malt de musikalske bildene som er viktigst for han – nå i alle fall. Vakre, sterke og personlige er de i alle fall.

PS For ordens skyld: vi er såvidt jeg vet i fjern slekt, men vi har aldri truffet hverandre.

PS 2 Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Arild Hammerø
Lerret
Little Birdie/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg