Så lekent – så personlig

Pianisten, komponisten, arrangøren og orkesterlederen Erlend Skomsvoll har skjemt oss bort i en årrekke. Nå gjør han det igjen – helt aleine.

Erlend Skomsvoll i det lekende hjørnet.

De aller fleste av oss kjenner Skomsvoll som pianist og komponist i Come Shine eller som arrangør og orkesterleder for Trondheim Jazzorkester med musikken til giganter som Chick Corea og Pat Metheny som utgangspunkt og med de nevnte herrene som fremtredende «gjester» også.

Nå, for aller første gang, er det altså solopianisten Skomsvoll som byr på seg sjøl.Og som han gjør det! Blant alle de egenskapene vi allerede har nevnt så er det nok pianisten som har fått minst oppmerksomhet opp gjennom Skomsvolls karriere, men her tar han det igjen i fullt monn.

Med et repertoar bestående av en rekke egne låter, Bill Evans´ «Time Remembered», standardlåta «All the Things You Are» og bursdagssangen «Bukkenikkeneie» – hvem hadde trodd at den kom til å dukke opp i jazztapning???? -, bekrefter Skomsvoll at han er en pianist med helt spesielle kvaliteter også.

Her møter vi homo ludens – det lekende mennesket – og det er jo ikke overraskende for oss som har hørt og sett han noen ganger at det skjer. Vi får hilse på en rekke sider ved han: både den reflekterende, den sprudlende og ikke minst den humørfylte. Erlend Skomsvoll kler alle rollene på et strålende vis.

Erlend Skomsvoll er et utadvendt og samtidig reflekterende menneske som synes det er viktig å leke. Alt dette viser han oss med sin solodebut.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Erlend Skomsvoll
Leken/Playful
Jazzland Recordings/Musikkoperatørene

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg