Sola har snudd

Etter et tungt år så har endelig sola snudd. “Chasing Sunsets” kan være et fint mål for året som kommer og musikken kan være en nydelig følgesvenn på veien dit.

Jacob Young og Siril Malmedal Hauge kler hverandre på et inderlig vis.

Vi mer enn ante det før debuten “Last Things” inntok heimen: møtet mellom vokalisten Siril Malmedal Hauge og gitaristen Jacob Young hadde alt i seg til å bli noe veldig flott og vakkert. Svaret var et rungende og tydelig ja allerede på første forsøk.

Det er snart tre år siden det første visittkortet inntok heimen og siden har duoen jobba mye sammen i både inn – og utland. De har tatt stadig nye steg i dette nære, transparente og svært så avslørende formatet og med “Chasing Sunsets” er de på sitt aller beste.

Jeg hadde gleden å høre de to under november-utgava av MaiJazz i Stavanger. Det førte blant annet til at jeg har sett veldig fram til hvordan de to ville framstå på oppfølgeren.

Som konserten under MaiJazz mer enn antyda så har de to fortsatt å utvikle seg på et inderlig vis. Med et repertoar bestående av mye originalmateriale, standardlåtene “Nobody Else But Me”, “Someone to Watch Over Me” og “My Ideal” og pop-klassikerne “I Say a Little Prayer”, “You Are so Beautiful” og ikke minst den nydelige versjonen av “Kjærlihetsvisa” til Halvdan Sivertsen som på engelsk har blitt til “The Lovesong” i pappa Youngs oversettelse, har dette blitt enkelt og greit en lykkepille som egner seg utmerket for mørke og kalde vinterdager.

Malmedal Hauge med sin vakre stemme og inderlighet og ro i hver tone og Young med et utsøkt og lydhørt tonefølge, i tillegg til at hans synger fint ved flere anledninger – de to kler hverandre på et suverent vis – har lagt minst en ny alen til sin vekst med “Chasing Sunsets”. Når så Knut Riisnæs dukker opp med sin tenorsaksofon på ett av spora, så er det vanskelig å ønske seg noe mer.

PS Måtte de neste ukene føre til så lite skade som mulig fra Donald Trump.

Siril Malmedal Hauge – Jacob Young
Chasing Sunsets
Oslo Session Recordings/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg