Som det swinger!

Franske Gildas Le Pape har et stort gitarnavn i Norge – både som blackmetal-helt i Satyricon og som stringswinger med Hot Club de Norvège.  Her møter vi han sammen med Ola Kvernberg.

Gildas Le Pape – det swinger så det gnistrer av gitarspillet hans.

Da Gildas Le Pape (39) skjønte at gitarjobben hos blackmetalheltene Satyricon var ledig i 2007, så sendte han like godt inn i en søknad. Gutta kalte han til seg fra Frankrike og etter en audition var jobben hans. Fram til 2013 reiste han kloden rundt med Satyricon, men hele tida pleide han sin andre gitarinteresse også: arva etter Django Reinhardt.

Da muligheten for å bli en del av legendariske Hot Club de Norvège i 2018 dukka opp, så var ikke Le Pape, som har gjort «nordmann» av seg på fulltid, vanskelig å be. Til tross for at Djangosjef i Norge, Jon Larsen, nå har gitt seg i bandet, så er det fortsatt i full swing. Nå er det «guttungen» Ola Erlien som bekler gitarrolla sammen med Le Pape og da er det bare å håpe at historia varer i 40 år til.

Le Pape har også andre ideer som han gjerne vil sette ut i livet og med «State of Play» får han lufta mange av dem. Jovisst er det stringswingelegantieren Le Pape vi får møte også her, men spor av bebop og andre delikatesser er det så avgjort mulig å skimte og vel så det underveis.

Med et repertoar bestående av alt fra standardlåter som «It Could Happen to You» og «In a Sentimental Mood» via Michel Petruccianis «My Bebop Tune» og Antonio Carlos Jobims overnydelige «Dindi», forteller Le Pape oss at han har en oversikt, teknikk og besittelse av en inderlig musikalitet som er sjelden.

Med seg har han utmerka assistanse av bassist Jens Fossum og rytmegitarist Gweltaz Paven og som pynten på kaka gjestebesøk av mesterfiolinist Ola Kvernberg på de to nevnte standardlåtene. Om han fikser det også? Dumt spurt.

Gildas Le Pape har imponert over store deler av gitarskalaen etter at han kom til Norge. Det fortsetter han så definitivt med her og måtte han bli her lenge – svært lenge.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Gildas Le Pape
State of Play
[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg