Spennende fra Sverige

Det nye bandet Here´s To Us består av fire av Sveriges mest spennende musikanter nesten uansett sjanger. Likevel er det en sannhet med visse modifikasjoner.

Tre svensker og en portugiser har virkelig funnet sammen.

Nils Berg på bassklarinett og fløyte, Josef Kallerdahl på bass, Lisen Rylander Löve på tenorsaksofon og Susana Santos Silva på trompet er de fire høykompetente innbyggerne i dette nye og helt spesielle universet. Det betyr musikanter vi har hatt gleden av å møte ved en rekke anledninger tidligere, men altså for første gang sammen. Sannheten dreier altså ikke om de er blant de mest spennende, men handler om at Santos Silva egentlig er portugisisk. Siden hun nå er bosatt i Sverige, så sier vi at det er innafor.

Her har de fire – alle har skrevet musikk til dette prosjektet – på sett og vis tatt utgangspunkt i universet til Vilhelm Moberg og hans ikoniske roman «Innvandrerne». Alle titlene er nemlig henta fra kapittelnavnene i  boka immigrantene hadde med seg på ferden over til Junaiten på 1850-tallet.

De ni overskriftene, som skulle forberede immigrantene på hva de skulle møte, tok bandet med seg til St. Sigfrids kyrka i Stockholm en februardag for et år siden og derfra har de skapt kammerjazz på et usedvanlig høyt plan.

Den ganske så uvanlige og trommeløse instrumenteringa kler dette neddempa, vakre og uten stans søkende uttrykket på et flott og inderlig vis. Hvor én solo slutter og en annen begynner er nesten umulig å si. Viktig er det heller ikke. Her er det samtalene og kommunikasjonen det handler om.

Her glir de fire nesten umerkelig inn og ut av hverandres tanker og ideer, starter nye og fullfører andre. På det viset skaper de nye og spennende univers det er herlig å la seg flyte med i og la seg fascinere av. Here´s To Us har vært et nytt, herlig bekjentskap.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Here´s To Us
Animals, Wild and Tame
Hoob Records/hoob.net
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg