Spennende strengeleik

Det kommer ikke som noen bombe lenger at Ole André Farstad kan skape fascinerende musikk med allehånde strengeinstrumenter innen rekkevidde. Uansett er det veldig hyggelig.

Ole André Farstad har mye spennende å by på.

For noen måneder siden hadde jeg gleden av å støte på multiinstrumentalisten Ole André Farstad (48) for første gang. Det var med bandene Odisea 4tet og Meelodi. Nå møter han opp mutters aleine og han greier seg utmerket i sitt eget selskap også.

Utstyrt med gudene vet hvor mange instrumenter med strenger på fra de fleste verdenshjørner, inntok Farstad et forsamlingshus på Sandøya på Romsdalskysten sammen med tekniker Iver Sandøy fire vakre sommerdager i august i fjor. Sjøl om Farstad er bosatt i Bergen og har reist mye rundt i verden, så er det i disse traktene han har sine røtter.

Utstyrt med mer enn mange strengeinstrumenter, nemlig med et arsenal av låter med inspirasjon fra de fleste verdenshjørner og ideer til hvordan de kunne danderes og tolkes, satte Farstad i gang og det har ført til godt og vel 40 unike minutter.

Som alle musikanter så er Farstad også inspirert av mangt og mange, men han har makta å skape sitt eget uttrykk og sine egne landskap ut i fra dette. Han er en usedvanlig dyktig og fabulerende musikant som tør å ta seg god tid, og dermed gi oss på mottakersida også tid til å bli med på ferden. Det er en egenskap som er stadig viktigere i vår oppjagede tid.

Ole André Farstad
«Streng på streng»
oleplingplong.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg