Stemma fra havet

Vokalisten Xiomara Torres kommer fra, bor og virker i Colombia – ved kysten. Sammen med den amerikanske vibrafonisten Dan Neville tar hun oss med inn i et ganske så ukjent, men likevel gjenkjennelig og varmt univers.

Xiomara Torres skaper musikk som varmer.

Brasiliansk og cubansk musikk har vi etter hvert fått et ganske så nært forhold til. Ofte er det snakk om et livsbejaende og varmt uttrykk med et rytmisk fundament som gjør at det ikke er så lett å sitte stille.

Colombia og colombiansk musikk derimot er mer ukjent for de fleste av oss vil jeg tro. Det har heldigvis Torres og Neville tenkt å gjøre noe med og det gjør de på et herlig og friskt vis.

Med Torres´ nydelige, sterke og uttrykksfulle stemme blir vi innlemma i et univers med en rekke sjangre som jeg aldri har hørt navnet på før. Jovisst slekter de både på cubansk son og brasiliansk samba, men de har også noe helt eget ved seg.

Neville, som blei sittende fast i Colombia mens pandemien herja, benytta anledninga til å gjøre mye av denne innspillinga i stedet for å synes synd på seg sjøl. Det var et svært godt valg!

Mye er altså gjort i Colombia, mens flere amerikanske gjester har gjort pålegg i etterkant. Til sammen har det blitt et visittkort og ei innføring i dette musikalske landskapet, med den strålende vokalisten Xiomara Torres i sentrum, som gjør at livet smiler slik ofte musikk fra de disse dalstrøka fører til.

PS All musikken er henta fra Colombia med unntak av en overraskelse: en engelsk/spansk versjon av sjølvaste “Let It Be”. Herlig!

Xiomara Torres
«La Voz del Mar»
Patois Records/patoisrecords.net
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg