Sterk på hjemmebane

Jan Gunnar Hoff har en rekke ganger fortalt oss hvilken sterk og personlig stemme han er og har. På denne solo-utflukten gjør han det kanskje i sterkere grad enn noensinne.

Jan Gunnar Hoff og et flygel – holder lenge det.

Det er liksom ingen tvil om hvor Jan Gunnar Hoff (63) kommer fra både geografisk og musikalsk. Han er stemma fra nord. Med denne innspillinga gjort på flygelet i Stormen konserthus i hjembyen Bodø i løpet av to augustdager i fjor, og tatt opp av lydmaestro Morten Lindberg, bekrefter han nok en gang hvilken klangmester og historieforteller han er.

Bredden i repertoaret til Hoff sier også mye. Her får vi alt fra ei Mike Stern-låt, en gigant Hoff har jobba mye med, via “Summertime” og “Moon River” i høyst personlige tolkninger, til frie improvisasjoner og låter skrevet av Hoff og ikke minst nydelige meldinger nordfra: “Barndomsminne fra Nordland”, “Bruremarsj fra Beiarn” og høydepunktet for meg: Hoffs tolkning av legenden Terje Nilsens “Kanskje”. Han allstyrenes så flott og vakkert!

Jan Gunnar Hoff er en melodiker og lyriker av rang. Dessuten forteller han oss her hvilket temperament han har tilført uttrykket sitt. Han spiller alle årstidene i nord i løpet av denne utflukten.

Jan Gunnar Hoff gjør det godt å tilbringe tid sammen med. Sånn er det med den saken.

Jan Gunnar Hoff
«Home»
2L/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg