Supergruppa

Supergruppe er vel muligens en noe forslitt betegnelse, men når det gjelder Crosscurrents Trio, det vil si Dave Holland, Zakir Hussain og Chris Potter, så stemmer det fortsatt og kan så avgjort benyttes.

Crosscurrents Trio – Zakir Hussain, Dave Holland og Chris Potter – for et band, for en musikk.

Utgangspunktet for denne trioen var en idé Hussain hadde der han satte sammen et større band som fikk navnet Crosscurrents – et band som bestod av flere indiske og vestlige musikanter. Med i det store prosjektet var både Holland og Potter og de tre fikk lyst til å videreføre en mindre utgave.

Bassist Holland (73), fra Englands tøffeste fotballby Wolverhampton, fikk sitt store gjennombrudd da en Miles Davis inviterte han over dammen på slutten av 60-tallet.     Der traff han raskt tablavirtuos Hussain (68) som fikk sitt store gjennombrudd med en av Hollands medmusikanter med Miles, gitaristen John McLaughlin. Bandet de skapte sammen, Shakti, åpna opp helt nye dører i samarbeidet mellom indisk musikk og jazz. Ungkalven i denne konstellasjonen, sopran- og tenorsaksofonisten Chris Potter (48), er enkelt og greit en av de mest ettertrakta og retningsgivende saksofonistene på kloden anno 2019.

Sist sommer stod de på scena under Moldejazz og fortalte alle med åpne ører og andre sanser at her hadde vi med et kollektiv å gjøre, med solister i aller ypperste verdensklasse, som var i stand til å fusjonere klassisk indisk musikk med jazz på et vis få om noen andre har gjort tidligere.

Her følger et evig eksempel på akkurat dette med mye av det samme repertoaret. Alle tre har bidratt som komponister og det gir sjølsagt musikken forskjellige farger.  Musikken er virtuos, livsbejaende, reflekterende og hele tida unik og spennende. Når den så blir spilt av tre mestermusikanter så er det bare å lene seg tilbake og nyte.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Dave Holland – Zakir Hussain – Chris Potter
Good Hope
Edition Records/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg