Tango med en

Pianisten og komponisten Håkon Skogstad har med sine to hender og ikke minst sitt kreative hode gitt oss noe så sjeldent som et soloalbum med ti flotte tangotolkninger.

Håkon Skogstad gir oss et varmt og sensuelt visittkort.

Håkon Skogstad (29) er et nytt bekjentskap for meg. Han er utdanna klassisk pianist ved NTNU i Trondheim der han nå er ansatt. Han har spilt konserter over store deler av kloden der han har vist seg frem som kammermusiker, akkompagnatør, lærer, arrangør og komponist – i tillegg og, ikke minst, som tangoelsker og tolker som vi møter han som her.

Skogstad kommer fra Trondheim og forteller oss med det at man ikke trenger å komme fra sydligere strøk for å komme inn under huden på dette heftige og temperamentsfulle uttrykket.

Innspillinga er gjort i New York med den anerkjente tangomusikeren Pablo Aslan som produsent. Skogstad blei introdusert for tangomusikk hjemme i Norge i 2005 og at han har brukt cirka den andre halvparten av sitt liv til å utforske dette universet, det skinner tidlig gjennom.

Med et repertoar bestående av ti låter han enten har skrevet sjøl eller henta fra kjente tangostørrelser som Astor Piazzolla, tar Skogstad med sin eminente teknikk oss gjennom hele følelsesspekteret tangouttrykket byr på.

Skogstad har vært og er veldig begeistra for trekkspillet som er forbundet med tangoen, nemlig bandoneón. Han har med hell prøvd å ta med seg noen av teknikkene som dette instrumentet er kjent for over til pianoet og dermed utvide tolkningsområdet for instrumentet sitt.

»Two Hands to Tango» har blitt har blitt et heftig, sensuelt, spennende og ikke minst temperamentsfullt møte med den framifrå pianisten Håkon Skogstad som åpenbart har lytta en hel del på langt framskredne jazzpianister også.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

 

Håkon Skogstad
Two Hands to Tango
Avantango Records/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg