Tøff støy

Fire svært oppegående og søkende jazzlinjere fra Trondheim har funnet sammen og skapt et støy/impro-univers ulikt det aller, aller meste.

Noize R Us sparer ikke på kruttet.

Bak det svært så beskrivende bandnavnet Noize R Us, og som sjølsagt gir ut musikken sin på rosa kassett, så finner vi Amalie Dahl på altsaksofon og elektronikk, Trym Saugstad Karlsen på trommer og elektronikk, Nicolas Leirtrø på barytongitar og elektronikk og Emil Storløkken Åse på gitar og elektronikk. Med andre ord fire svært profilerte unge jazzlinjere som vi kjenner fra en rekke konstellasjoner.

Ny kurs

Uansett hvor vi har møtt de fire tidligere, så kan jeg love folket at i Noize R Us så dukker de opp i totalt nye landskap. I løpet av de sju “låtene” – her snakker vi om høyst fritt improviserte og kollektivt unnfanga strekk – tar de fire langt framskredne improvisatorene og ikke minst lytterne, oss med på utflukter verken de sjøl eller vi noen gang hadde hørt for oss.

Tøft og annerledes

Det de fire byr oss er tøff og totalt kompromissløs musikk med skarpe kanter og herlige utfordringer både for de involverte og for oss på mottakersida. Dette er så langt fra hygge- og bakgrunnsmusikk som vel tenkelig – dette er djupt personlig musikk med ei retning og et budskap om hvem de er og hva og hvor de vil.

Noize R Us kaster seg ut på 70000 favners djup uten redningsvest og de har absolutt ingen problemer med å holde seg flytende.

Noize R Us
«Noize for Toys»
Kraakeslottet Platekompagni/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg