Tøft – beintøft faktisk!

De dukker opp på alle knatter og knøs og ingenting er hyggeligere enn det. Vi snakker om mer enn lovende nye jazzkonstellasjoner og progkvartetten Soft Ffog melder allerede på første lyttepost at her er det bare å feste setebeltene.

Soft Ffog tråkker til i større grad enn det ser ut som på dette bildet. Mye større!

Når et band er befolka med herrer med fartstid fra band som Krokofant, Red Kite og Thomas Dybdahl, så mer enn ligger det i korta at her er det bare å skjerpe ørene og resten av sanseapparatet. Det er liksom noe som tyder på at dette kan være tøft og jeg kan love allmuen at her er det ingen som kommer til å bli skuffa.

Bandet blir leda av Krokofant-gitarist Tom Hasslan, som har skrevet all musikken, og når han så har invitert med seg tangentist i særklasse – sist observert sammen med Thomas Dybdahl – Vegard Lien Bjerkan, Red Kite elbassist Trond Frønes og Krokofant-kamerat Axel Skalstad på trommer, så blir det akkurat så bra som lagoppstillinga mer enn antyder.

Bandet, som fikk sin spede begynnelse på Kongsberg-festivalen i 2016, beskriver musikken sin slik: Hvis du har lurt på hvordan ting ville låte hvis Jimi Hendrix blei med i Deep Purple og at “begge” i tillegg hadde drukket for mye jazz i det siste, så kan du stå i fare for å få en del svar her.

Soft Ffog – noe skal jo bandet hete – har så absolutt funnet frem til noe eget, noe heftig, noe beintøft. Likevel skammer de seg ikke for å blande inn litt King Crimson med Terje Rypdal-ingredienser eller litt Pat Metheny med Deep Purple og hvorfor i alle dage skulle de gjøre det? Som nevnte Metheny sa på et seminar i Molde for mange år siden: musikk dreier seg om å stjele, men å gjøre det på beste og mest originale måte!

Soft Ffog er åpenbart et kollektiv med dritdyktige instrumentalister som stortrives sammen og som derfor lager urheftig og tøff musikk. Jeg vil ha mer!

Soft Ffog
«Soft Ffog»
Is It Jazz? Records/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg