Tøft fra Junaiten

Bandet Kneebody har liksom ligget i vannskorpa både hos jazz- og rockefolket helt siden oppstarten. Kanskje er det på tide å ta det store steget nå?

Kneebody har gått fra fem til fire medlemmer, men kvaliteten er like bra for det.

Kneebody begynner å nærme seg 20 års jubileum som band nå. Store deler av vennegjengen møttes som studenter ved Eastman School of Music og siden bandet ikke hadde noen utprega leder, kom en kjæreste av en av gutta opp med navneforslaget Kneebody – et tulleord egentlig. Når det gjelder bandet Kneebody er det ikke mye tull.

«Chapters» er Kneebodys niende studioalbum og tittelen på skiva forteller oss om akkurat det – et nytt kapittel. Helt fra starten har bandet vært en kvintett, men nå har det krympa til en kvartett. Bassist Kaveh Rastegar har forlatt skuta og trommeslager Nate Wood har tatt over den jobben også. Hvordan det foregår live lurer jeg fælt på, men i denne studioproduksjonen fungerer det i alle fall utmerket.

De tre andre som fortsatt er hjertelig til stede er tangentist Adam Benjamin, trompeter og effektist Shane Endsley og saksofonist og effektist Ben Wendel.

Mesteparten av materialet har de skrevet sjøl, men de har også utmerka hjelp av vokalgjestene Josh Dion, Michael Mayo, Gretchen Parlato og Becca Stevens. Vi snakker om veldig bra, men helt forskjellige sangere med røtter i alt fra pop, soul, funk, hip hop og jazz.

I tillegg til at vi får høre den nye kvartetten Kneebody, så er fortsatt Rastegar også med på seks av de ti spora og den framifrå pianisten Gerald Clayton gjester også på ei låt.

Det betyr at vi nok en gang får stifte bekjentskap med et hipt og sjangerutslettende band som ikke bryr seg nevneverdig om musikalske båser. Her får vi servert jazz som rockefolket kan kjenne slektskap til og vi blir også invitert inn i rocka landskap som jazzfolket ikke vil ha noe spesielt mot.

Kneebody har aldri fått noe skikkelig fotfeste her hjemme. Kanskje er det for flinkt for hipsterne? Noe forteller meg at den festival- eller klubbarrangøren som setter de på plakaten vil kunne innkassere en solid suksess. «Chapters» er et tøft bevis på at Kneebody er minst like bra som de alltid har vært.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Kneebody
Chapters
Edition Records/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg