Tøft møte i nord

Duoen Arvvas, det vil si joikeren Sara Marielle Gaup og bassisten og vokalisten Steinar Raknes, inviterer på en utflukt som er både spennende, annerledes og inspirerende.

Arvvas – Sara Marielle Gaup og Steinar Raknes – byr på noe helt spesielt.

Etter at Steinar Raknes hadde åpna nye dører sammen med den avdøde joikeren Inga Juuso i duoen Skáidi, så fulgte han opp med en ny duo med den mer enn verdige arvtakeren til Juuso, Sara Marielle Gaup, i 2015. Da debuterte de med “Remembrance” og fortalte oss umiddelbart at de hadde mye unikt på hjertet – som Skáidi så avgjort også hadde hatt det.

Nå har det altså tatt sju år før oppfølgeren fikk sett dagens lys og de to har åpenbart utvikla både seg sjøl, duoen og musikken på et spennende vis. De to har skrevet all musikken sammen og tekstene, på enten samisk eller engelsk, hver for seg..

Her mikses tradisjonell joik med americana på et vis som jeg aldri har hørt maken til tidligere og de to uttrykkene snakker strålende sammen – fordi de to har unike stemmer og lytter respektfull på og til hverandre.

Arvvas, som betyr å jobbe fra hjertet, og “Dás Dál”, som betyr her nå, er et usedvanlig fascinerende og unikt visittkort mellom stemma til Gaup og bassen, stemma, gitaren, leke-pianoet, perkusjonen og elektronikken til Raknes.

Her åpnes det nye dører – Arvvas tar oss enkelt og greit med til nye steder.

Arvvas
«Dás Dál»
DATCD/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg