Tøft, spennende og annerledes

De aller mest observante har nok fått med seg at den amerikanske bassisten, komponisten og bandlederen Todd Sickafoose har gjesta kongeriket. Her møter vi han med egen musikk og du verden så tøft det er.

Todd Sickafoose, i rød skjorte, sammen med sitt strålende band. Foto: Lisa Hagen Glynn

For noen år siden besøkte Todd Sickafoose (49) Moldejazz sammen med trommeslageren Allison Miller og hennes band Boom Tic Boom. En flott konsert med et fint band. En skal heller ikke se bort fra at Sickafoose har gjesta kjempers fødeland med Ani DiFrancos band – et band han har spilt med gjennom et tiår. Hvorfor bassisten fra California, som er bosatt i Eugene, Oregon er så ettertrakta, er ikke vanskelig å begripe.

Prisvinner

Sickafoose har vunnet både Tony- og Grammy-priser for teatermusikken til Broadway-suksessen “Hadestown”. Det er ikke vanskelig å skjønne at Sickafoose er besjela med ei kompositorisk klo som fascinerer mangt og mange og på tvers av en rekke sjangere. Dette verket, som han sjøl beskriver som 62 minutter musikk for åtte musikere – enkelt og greit, er nemlig ganske så originalt og sjangersprengende.

Topp band

Med Sickafoose´ sine ambisjoner om å skape musikk som innehar elementer fra fra jazz, boogie, klassisk musikk, americana, rock, og sikkert mye mer, så har han håndplukka et band med svært så original instrumentering. Erik Deutsch på piano, Ben Goldberg på klarinett, Kirk Knuffke på kornett, Adam Levy på gitar, Allison Miller på trommer, Rob Reich på trekkspill og Jenny Scheinman på fiolin utgjør et herlig og annerledes kollektiv og med flere glitrende solister.

Alt er spilt inn live i studio uten stans mellom låtene og med kun noen få “reparasjoner” og det er akkurat det vi får oppleve i heimen også.

Todd Sickafoose gir oss musikk og innblikk i et spennende i kunstnerskap ganske så annerledes enn det meste som har kommet min vei i alle fall. Herlig!

Todd Sickafoose
«Bear Proof»
Secret Hatch Records/toddsickafoose.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg