Totalt unikt

Aldri hørt om den portugisiske musikanten Sérgio Carolino? Aldri hørt om instrumentet lusofone? Da er vi minst to, men det anbefales å gjøre noe med det.

Sérgio Carolino og Lucifer – en heftig kohort. Foto: Egidio Santos

Sérgio Carolino er en 48 år gammel tubavirtuos fra Portugal som faktisk er tubaprofessor – intet mindre – i Madrid. Jeg har lest meg til at han nyter voldsom anerkjennelse både som instrumentalist og pedagog verden rundt, men til tross for det så har jeg altså greid å unngå å møte han og hans musikk før nå.

Carolino spiller alt fra klassisk musikk via samtidsmusikk, jazz, impro og andre eksperimentelle uttrykk. Det han foretok seg i Centro Cultural e Congresso i byen Caldas da Rainha i april i fjor, og som vi får være med på her, tror jeg likevel var av den helt unike sorten – også for Carolino.

Iført et spesiallaga instrument, lusofonen Lúcifer, som ser ut som en hybrid mellom en trompet, en tuba og en saksofon, tar Carolino oss med en godt og vel halvtimes fri ekskursjon og skaper landskap ingen av oss har vandra i tidligere.

Det lyder sjølsagt som noe helt for seg sjøl av Lucifer også og når det viser seg at Carolino virkelig er en virtuos, så har “Below 0” blitt noe som fascinerer veldig.

Dette er så langt fra noen a-4 utflukt som vel tenkelig. Kanskje akkurat derfor er den så spennende som den har blitt og Sérgio Carolino og hans djupe visittkort har så definitivt satt spor.

Sérgio Carolino
«Below 0»
Clean Feed Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg