Trioen sin det!

Svein Olav Herstad Trio har eksistert i vel 15 år. Det høres, merkes og kjennes – dette er et Band med stor B som over tid har utvikla noe helt spesielt.

Håkon Mjåset Johansen, Svein Olav Herstad og Magne Thormodsæter – for en kohort!

Pianisten, komponisten og bandlederen Svein Olav Herstad (51) kommer fra og er bosatt i Haugesund. Det betyr dessverre at han ikke får den oppmerksomheten han absolutt hadde fortjent. Han er nemlig en musikant med en smaksans og personlighet som hører hjemme helt der oppe – også hørt med internasjonale ører.

Etter at Herstad var ferdig på jazzlinja i Trondheim i 1993, har han med med ujevne mellomrom vist seg frem i diverse konstellasjoner. Alltid like smakfull, alltid med en solid dose integritet – her blir det ikke lefla med noe, her blir det ikke kompromissa. Her er det ekte musikk som gjelder og slik er det sjølsagt også når hans trio møtes til eleverte samtaler igjen.

“Schizo”, som er trioens visittkort nummer tre, er en hyllest til alle dem der ute som sliter med alt for mange tanker. Hyllesten er formulert som en slags rundreise i triouttrykket der vi får stifte bekjentskap med impulser fra retningsgivere som Bill Evans, Keith Jarrett og Thelonious Monk. De tre er innom mange stilretninger og temperaturen varierer også kraftig i samtalene de tre fører på et særdeles høyt nivå.

Når så de to andre fortsatt er Håkon Mjåset Johansen på trommer og Magne Thormodsæter på bass, instrumentalister og lyttere i ultraklassen som ikke har det i seg som fører til at de sjøl skal frem i rampelyset, så har “Schizo” blitt et framifrå triobudskap der alle de tre personlighetene får skinne, men aldri på bekostning av de andre.

Repertoaret er i stor grad skrevet av Herstad eller fremforhandla av de tre sammen. I tillegg får vi Ornette Colemans “Bird Food”, tradlåta “Old Country”, en solo tromme-utflukt og Thormodsæters herlige tributt til basskollega “Andersen”.

“Shizo” er enkelt og greit et strålende møte mellom tre musikanter som både kan og vil skape flott musikk sammen. Jeg forlanger ikke så mye mer enn det – enkel sjel som jeg er.

Svein Olav Herstad Trio
Schizo
Curling Legs/Musikkoperartørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg