Under en vakker himmel

Aldri hørt om Martin Fabricius Trio før? Da er det på høy tid.

710CB1E8-24E1-4DEE-B655-9749F96B3342.jpeg

Martin Fabricius Trio skaper usedvanlig mye vellyd.

Martin Fabricius (46) er en dansk vibrafonist, komponist og bandleder som har passert under min radar i alle fall alt for lenge. Med trioens tredje visittkort krysset endelig våre veier hverandre og du verden for et vakkert møte det har blitt.

Sjøl om det altså bare er en danskebåt-tur unna, så er det likevel slik at veldig mye av det som skjer på jazzfronten der nede hos Margrethe ikke kommer frem til oss. Heldigvis er det sånn at stadig flere oppdager Tor de Jazz-bloggen og dermed endte også denne cden i postkassa for ei stund siden.

Med sin trio bestående av trommeslageren Jacob Hatholt og bassisten Andreas Markus, også to ukjente herrer for meg, har Fabricius turnert over store deler av kloden, men altså foreløpig ikke i Norge. Det er det all mulig grunn til å gjøre noe med for oppegående arrangører som er ute etter melodiøs, søkende og vakker kammerjazz.

Her har Fabricius skrevet alle de ni låtene og vi befinner oss i luftige, vakre og originale landskap, beskrevet av tre likeverdige musikanter med masse empati både for hverandre og for musikken.

Sjøl om dette er vakkert fra start til mål, så er det ikke slik at muskken blir likegyldig på noe vis. Sjøl om den er totalt annerledes enn Tord Gustavsens musikk, så oppleves den likevel litt på den samme måten.

Det skulle altså ta sin tid før våre veier skulle krysse hverandre, men nå har det heldigvis skjedd og du verden som jeg gleder meg til å følge veien videre.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

31D3890B-C67D-4FCE-8B85-FECE824D8B3C.jpeg

Martin Fabricius Trio
Under the Same Sky
Berthold Records/martinfabricius.eu

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg