Unike møter

Den innovative sørlandske trioen Mr Mibbler har invitert ti av sine favorittmusikere til møter av den sjeldne og totalt uventa og spennende sorten.

Mr Mibbler har invitert til ti usedvanlige møter.

Da mitt første møte med Mr Mibbler, det vil si Vidar Ersfjord på tangenter, elektronikk og programmering, Thom Hell på piano, bass, vokal og gitar og Jørn Raknes på gitar og ymse strengeinstrumenter, sag og sampling, hørte dagens lys for vel et halvt år siden, så blei jeg både overraska og begeistra. Herlige stemninger var overskrifta på anmeldelsen som konkluderte med at de tre hadde gitt meg/oss noe vakkert og egenarta. Jeg slo faktisk også fast at jeg ikke ville gå glipp av nye visittkort fra herrene. Allerede nå foreligger det og jeg er om mulig enda mer overraska og begeistra.

Noe forteller meg at dette prosjektet ikke er noe som har blitt unnfanga i tida etter at “The Long Journey” kom inn i mitt hushold på vårparten. Dette overraskende og totalt annerledes møtet må nesten ha vært underveis både før og samtidig som det forrige – “Leave Your Thoughts Here” er ikke typen produksjon som gjøres unna på en måned eller to.

Det de tre totalt sjangerfri karene har gjort her nemlig å invitere – hold dere fast – Nils Petter Molvær, Andreas Ulvo, Knut Reiersrud, Lindstrøm, Anja Garbarek, Mathias Eick, Jørgen Munkeby, Sigmund Groven, Bjørn Klakegg og Erik Honoré til å komme med hvert sitt bidrag – til noe som skal bli hvert deres møte med Mr Mibbler. Det uten at de inviterte hadde den minste anelse om hvor Mr Mibbler ville ta med innspillene til noen av våre, og vel så det, aller beste menn og kvinne..

Med til dels strålende låter/sang/improvisasjoner som utgangspunkt har dette usedvanlige triumviratet enten hver for seg eller kollektivt – Thom Hell har nok brukt sitt hjemmestudio i mix og produksjon i stor grad til slutt – skapt musikalske univers ut av det som de ti neppe hadde hørt for seg da de overlot bidragene sine til Mr Mibbler.

Her får du doser av jazz, rock, ambient, electronica og sikkert en hel del andre herligheter også. og med disse “solistene” vet du jo at lista liger skyhøyt – alltid. De største overraskelsen er kanskje Anja Garbarek og Jørgen Munkeby, der førstnevnte er den fascinerende lyrikeren vi alt for sjelden får møte og der Munkeby viser seg fra ei mildere og mer søkende side enn kanskje noen gang.

Mr Mibbler framstår nok en gang som en spennende enhet med åpne dører og ører og en vilje og evne til å gå nye veier. Tøft, vakkert, annerledes og totalt unikt.

Mr Mibbler
«Leave Your Thoughts Hre»
NXN Recordings/Naxos Norway
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg