Ut fra intet

Det å ha privilegiet å få omtale kultur generelt og musikk spesielt er at det dukker opp overraskelser relativt ofte. Trioen Høbama befinner seg avgjort i den kategorien.

Høbama gir oss noe uventa og ikke minst vakkert og spennende.

Det har seg altså slik at musikere, agenter og plateselskap verden rundt i stadig større grad har oppdaga bloggen Tor de Jazz. Det er sjølsagt veldig hyggelig og det fører til at postmannen dukker opp med spennende konvolutter relativt ofte. I en av disse kom den dansk/italienske trioen Høbama med sin debut-cd og den byr på vakker, innsmigrende og original musikk som det er direkte behagelig å tilbringe tid sammen med.

Trioen, som består av den danske trompeteren Claus Højensgård og italienerne Nelide Bandello på trommer og Emanuele Maniscalco på tangenter, blei unnfanga våren 2016 i forbindelse med med Højensgårds to år lange opphold i Bologna.

Året etter gikk trioen i studio i Bologna med et knippe låter alle tre bragte til bordet. I tillegg blir vi også servert mer eller mindre frie improvisasjoner unnfanga der og da.

Hele veien dreier det seg om samtaler mellom tre likeverdige partnere og utmerkede musikanter som er like dyktige på å uttrykke seg som å lytte. Jazzkammermusikk med inspirasjon fra blant andre Paul Bley, Jimmy Giuffre og Steve Swallow er garantert en referanse og det Miles Davis dro i gang fra perioden rundt «In a Silent Way» er heller ikke langt unna. Samtidig har de tre, som jeg overhodet ikke kjenner fra før, på sitt inderlige og personlige vis greid å ta musikken inn i vår tid.

Musikken er fabulerende, søkende, melodisk, inderlig og vakker. Det at det dukker opp slik musikk, fra det store intet, er både hyggelig og ikke minst inspirerende.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Høbama
Høbama
Gotta Let It Out/[email protected]
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg