Ut på tur

Noe av det viktigste musikk gjør er å ta oss med på tur. Der vi kan oppleve noe nytt, der vi kan lære noe. Bandet Juma tar oss med til et slikt univers.

Juma forteller oss hvilken viktig rolle musikk kan spille.

Brobygging er også et svært viktig element med musikk og med de stadig pågående krisene verden er rammet av, så oppstår slike muligheter og slike møter stadig oftere. Det er sjølsagt både leit og positivt. Leit at det må skje på grunn av kriser, positivt fordi det er med på å bringe oss tettere sammen, både som folk og kulturelt.

Den syriske vokalisten og perkusjonisten Bakri Hemmami kom til Danmark i 2015 fra krigsrammede Aleppo og blei raskt en del av et musikalsk og multikulturelt miljø. Bandet Juma, som betyr mor på arabisk, har eksistert i fem år og platedebuterer nå med “Juma”. Den forteller oss at arabisk og dansk/nordisk religions- og tradisjonsmusikk har mye å si hverandre.

Sammen med palestinske Bilal Irshed, også han bosatt i Danmark, på oud og de “innfødte” Thomas Brunbjerg på gitar, Niklas Emborg Gjersøe på bass, Jonas Muff Rytz Jørgensen på perkusjon og Thilde Fjord Madsen på vokal og trekkspill, blir vi servert seks låter som har røtter i både kjærlighets- og fredssanger, salme og sufi-dikt og en dansk “Sensommervise”.

Med svært dyktige musikanter med bakgrunn fra både tradisjonsmusikk og jazz, så blir vi vitne til nydelige møter mellom tradisjoner og kulturer. Det er noe av det viktigste og fineste musikk kan være; at vi møtes på tvers av grenser og skillelinjer og lærer å forstå hverandre.

PS Platen finnes både som cd og vinyl, men ikke på strømmetjenester – bandet ønsker ikke å støtte slike “musikkfilosofier” eller forretningsmodeller.

Juma
Juma
Gateway Music/gatewaymusic.dk
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg