Vakkert håp

Håp er jo vakre og positive. Sjelden har musikalske håp likevel vært så positive og flotte som disse fra Mats Eilertsen.

Mats Eilertsen sammen med sitt nye stjernelag.

Bassisten, komponisten og bandlederen Mats Eilertsen har rukket å bli 46 år. Han har definitivt rukket veldig mye mer enn det også, noe som er dokumentert gjennom hundrevis av konserter både som leder og ettertrakta sidemann og en rekke plateutgivelser. Uansett kjenner jeg på at med “Hymn for Hope” så har Eilertsen tatt nok et steg i retning seg sjøl. Det er et vakkert sted å søke og nå frem til.

Om det har vært sammen med The Source, Trio Mediæval, Håkon Kornstad Trio, mutters aleine eller med sin egen trio, så har jeg digga søkeren og melodikeren Eilertsen med den varme tonen. Dette får vi heldigvis mye mer av i denne nye kvartettutgava.

Når Eilertsen har valgt på aller øverste hylle og invitert med seg Tore Brunborg med sin uendelig vakre og sterke tenorsaksofontone, Thomas T. Dahl som tar stadig megasteg som uttrykksfull gitarist og kanskje den mest talentfulle trommeslageren av dem alle, Hans Hulbækmo, så veit man jo intuitivt at her er alle forutsetninger til stede for at noe helt spesielt kan skje.

Eilertsen har skrevet mesteparten av materialet. De tre andre har også bidratt i større eller mindre også på noen av spora. Her blir det bydd på hele 78 minutter med musikalsk velvære – en schwær godtepose med andre ord. Noe er så vakkert og inderlig at det gjort godtvondt, noe er søkende, åpent og løst og noe er direkte rocka.

Det betyr at “Hymn for Hope” på mange vis er et tverrsnitt av hva og hvem Mats Eilertsen og hans musikalske univers er anno 2021. Det er et univers det er mulig å stortrives i.

Mats Eilertsen
«Hymn for Hope»
Hemli/Diger Distro
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg