Vakkert og flott

Den klassiske gitaristen Petter Richter tar oss med inn i et vakkert og inderlig musikalsk landskap.

Petter Richter gir oss noe vakkert og tidløst med sin gitar.

Jeg kjenner ikke til Musikkhøgskole-læreren og gitaristen Petter Richter (42) fra før. Jeg er heller ikke veldig kjent med musikken han har valgt å dele med oss på dette vakre visittkortet. Det gjør sånn sett ingen verdens ting – det Richter formidler er nemlig så flott og så tidløst som vel tenkelig.

Med inderlige, sensuelle og høyst personlige tolkninger av sarabander skrevet av komponistene Joaquin Rodrigo, J. S. Bach, Marcus Paus, Darius Milhaud, Francis Poulenc, Alexandre Tansman og Leo Brouwer, tar Richter oss med til steder som mange av oss alt for sjeldent avlegger besøk. Jeg er dessverre blant dem.

Richter er på mange vis vokst opp med denne musikken og det er åpenbart at dette uttrykket og den formidable teknikken Richter er utstyrt med, spiller sammen på alle mulige slags vis. Richter gir musikken all den luft og alt det rommet den spør om og med dynamikk og masse temperament blir dette et møte med Petter Richter og «hans» sarabander – opprinnelig navnet på en dans – som for meg har vært både overraskende, vakre og øreåpnende.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Petter Richter
The Distant Sarabande
LydFest/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg