Vakkert, veldig vakkert

De som har hørt Audun Trio live eller på bandets debutskive «Rondane», blir ikke veldig overraska over at oppfølgeren også byr på nydelig musikk det er en lise å flytte inn i.

Audun Barsten Johnsen, Håkon Norby Bjørgo og Magnus Sefaniassen Eide – Audun Trio – sørger for en flott start på året.

Pianist og bandleder Audun Barsten Johnsen fra Lillehammer har rukket mye mer enn å bli 27 år. Han har nemlig også utvikla et personlig og reflekterende, men samtidig utadvendt tonespråk. Sammen med seg helt siden 2015 har han hatt bassist Håkon Norby Bjørgo og trommeslager Magnus Sefaniassen Eide og med oppfølgeren gir de oss åtte fine låter som de er sammen om som komponister. Audun Trio er på alle vis et Band med stor B, men samtidig med utmerkede solister som får lov til å skinne.

Det er miksen av det innoverskuende og det utadvendte som tiltaler med aller mest med musikken til Audun Trio. Det betyr på ingen måte at de tre prøver å ri to hester samtidig. De prøver å bare å lyssette totaliteten  i sin livs- og musikkanskuelse og det lykkes de veldig godt med.

Audun Trio har tatt turen til København i forbindelse med denne innspillinga. Ikke det at det er noe symbolsk over akkurat det, men det er fortsatt noe unorsk over uttrykket til trioen. Det er dette livsbejaende og direkte – det er lett å få kontakt med hvor de vil og Barsten Johnsen sjenerer seg ikke for å synge på ei av låtene heller:  «Blues, Baby».

Jo da, det finnes spor av noe ECM-sk her også, men Audun Trio har fortsatt linja fra «Rondane» med å søke seg fram mot sitt eget, unike uttrykk. Det har de lykkes veldig godt med.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Audun Trio Elegy
Audun Trio
Elegy
AMP Music & Records/Musikkoperatørene

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg