Vakre danske landskap

Noen konserter har satt uutslettelige spor. Den danske tangentinnovatøren Kenneth Knudsen bidro til en av dem.

Kenneth Knudsen sammen med sin nevø Oliver Hoiness.

Året var 1988. Arenaen var Kulturhuset i Molde under jazzfestivalen. De danske ikonene Palle Mikkelborg og Niels-Henning Ørsted Pedersen sto på scena sammen med en for meg ukjent tangentist ved navn Kenneth Knudsen. Det hele låt fantastisk helt til de tre spilte «Imagine» fullstendig uten å improvisere – eller det var vel de gjorde uansett. Fra en fantastisk oppplevelse løfta de tre det til en uforglemmlig stund som sitter spikra  – 30 år etter.

Siden den gang har jeg bare hatt sporadiske «møter» med Kenneth Knudsen som nå har rukket å bli 72 år ung. Han har heller ikke spilt live på lenge – han sitter «kun» i sitt hjemmestudio og «forsker» frem nye lyder og nye stemninger, som blant annet har blitt brukt til en rekke spillefilmer, på sine allehånde tangentinstrumenter og maskiner.

Nå er det en sann opplevelse å treffe på han igjen sammen med sin betydelig yngre nevø, gitaristen Oliver Hoiness. Gjennom åtte komposisjoner de har skapt enten hver for seg eller sammen, tar de oss med på sakteflytende ekskursjoner der stadig nye landskap blir brettet ut på store lerret. Underveis får de også besøk av fargeleggerne Palle Mikkelborg med sin uforliknelige trompet/flygelhorn-sound, elektronikeren Peter Kyed og trommeslagren Ole Streenberg.

Til sammen har «November Tango» blitt noe helt annerledes. Det er musikk som sakte, men sikkert smyger seg inn og tar bolig for så å la den store ro senke seg. Kenneth Knudsen har sammen med den andre innovatøren – du verden som de to snakker sammen – Oliver Hoiness, skapt vakker musikk for de som gjerne vil utfordre seg sjøl aldri så lite.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Kenneth Knudsen – Oliver Hoiness
November Tango
Stunt Records/MusikkLosen

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg