Vannmannen

Amerikanske Christian Sands er en av de aller mest lovende pianistene som har dukka opp fra over there de seineste åra.

Christian Sands har ei strålende fremtid i vente.

Pianisten, komponisten, sidemannen og bandlederen Christian Sands har ikke rukket å bli mer enn 31 år foreløpig. Han har derimot rukket mye annet, for eksempel har han samarbeida med Christian McBride og Gregory Porter. Mitt første møte med han var i triosammenheng med de store danskene Thomas Fonnesbæk og Alex Riel live på Montmartre i 2014. Allerede den gang, som 24-åring, fortalte Sands oss at han var i besittelse av et helt spesielt talent og temperament.

Siden den gang har han gjort tre skiver under eget navn på det fine amerikanske selskapet Mack Avenue. “Be Water” er den første som har nådd frem til cd-spilleren min og den forteller meg at vi har med en musikant å gjøre som har kommet svært langt når det gjelder å stake ut sin egen kurs.

Sammen med danskene var det standardskatten som blei tolka. Her derimot møter vi i stor grad også komponisten Sands. Elementer fra både afro-cubansk og sør-amerikansk musikk samt ingredienser fra Sands´ mange reiser mer eller mindre jorda rundt, er elegant fusjonert med store deler av den moderne amerikanske jazzhistoria.

Utstyrt med en langt framskreden teknikk og et heftig musikalsk temperament som gjør at han behersker de fleste dynamiske virkemidler, tar han oss med på ei reise som er en hyllest til vannet – en kilde som er like viktig som musikken.

Sammen med en grunntrio bestående av bassisten Yasushi Nakamura og trommeslageren Clarence Penn, sørger trombonisten Steve Davis, trompeteren og flygelhornisten Sean Jones, gitaristen Marvin Sewell og tenorsaksofonisten og bassklarinettisten Marcus Strickland, samt en strykekvartett, for helt riktig krydder på flere av spora.

“Be Water” byr på varm, sprudlende og viril jazzmusikk fra en musikant vi kommer til å få mye glede av i tiåra som kommer.

Christian Sands
Be Water
Mack Avenue/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg