Vel verdt å vente på

Med “Wait for Me” bekrefter den engelske duoen Snowpoet at de har noe helt spesielt å melde.

Lauren Kinsella og Chris Hyson, Snowpoet, har skapt et eget univers.

Snowpoet, det vil si den irske tekstforfatteren og vokalisten Lauren Kinsella (38) og multiinstrumentalisten og produsenten Chris Hyson (33), er en svært viktig ingrediens i den spennende, unge jazzscena i London. “Wait for Me” er bandets tredje full-lengder etter at de debuterte med en EP i 2015. Mitt kjennskap til bandet er kun det forrige albumet, “Thought You Knew”, som kom i 2018.

Jeg blei umiddelbart fascinert av det unike uttrykket de to hadde laga fundamentet til ved det første veiskillet. De viste seg å være historiefortellere av ypperste klasse både tekstmessig og musikalsk og landskapene Hyson hadde skapt for å løfte frem Kinsella og hennes budskap, var av det totalt originale slaget.

Slik var det i 2018 og slik er det i enda større grad nå. Kinsella er en lyriker av høy byrd og tematikken dreier seg i stor grad om hvordan vi elsker, hvordan vi aksepterer våre feil og hvordan vi tør å slippe oss løs i en særs forvirrende tid. Med sin vakre, lyse stemme både synger og resiterer Kinsella budskapet og det gjøres på et vis som sørger for at man blir sittende ytterst på stolsetet for å få med seg alle detaljene.

Med et håndplukka lag av strålende unge engelske musikanter på tangenter, saksofon, trommer, gitar og fiolin, skapes det et sjangerutslettende univers med referanser til alt fra Björk, via Sidsel Endresen til Flying Lotus, Joni Mitchell, Keith Jarrett og Maurice Ravel. Skjønner du? Til sammen har denne gumboen blitt noe helt for seg sjøl.

Snowpoet er noe av det aller mest spennende musikalske som har kommet fra fotballøya på svært lenge. Lån øre. sjel og sinn til “Wait for Me” – det vil føre noe godt med seg.

Snowpoet
Wait for Me
Edition Records/Border Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg