Veldig fascinerende

Mitt første møte med søskenparet Julie & Andreas Rokseth og deres musikalske landskap er nesten tre år gammelt. Det var både spennende og fascinerende. Det er så avgjort det andre visittkortet også.

 

Søskenparet Andreas og Julie skaper mer unik musikk.

Med sterke røtter til Trøndelagskysten og havet utenfor, bestemte Julie, som trakterer diverse harper, og lillebror Andreas, som spiller på et bandoneon fra 1921, at de ville lage albumtrilogien ENE – en hyllest til kystfolket. “Sildring”, som den første plata i trilogien het, var altså invitasjonen inn i dette vakre og sterke budskapet, som de nå viderefører. “Nærvær”, som skal sette punktum for dette store prosjektet, skal komme seinere i år.

Bestefar

Det første albumet fortalte om et kjærlighetsfullt liv på kysten som blei revet i stykker da duoens bestefar blei tatt av havet. Med “Favn” følger de opp med en sterk og djupt personlig hyllest til sin bestefar og andre som har tapt kampen mot det til tider ubarmhjertige havet.

De som ser/hører for seg at denne instrumentkombinasjonen byr på noe høyst særegent, har sjølsagt helt rett. Instrumentene klinger nydelig sammen og skaper melodiske lydlandskap som sørger for stemningsleier som er alt fra melankolske, via triste og til sprudlende og livsbejaende.

Julie & Andreas følger nydelig opp det de starta på “Sildring”. Det er sterkt, varmt og inderlig å tilbringe tid sammen med musikken deres og jeg gleder meg allerede til “Nærvær” seinere i år.

Julie & Andreas
«ENE/Favn»
Psympha Records/Musikkoperatørene
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg