Verdens beste Di derre

Verdens beste Di derre med verdens beste KORK i ryggen.

Fortellinga om Di derre er ei uendelig suksesshistorie. Noe forteller meg likevel at seinsommerdagene for noen måneder siden sammen med Kringkastingsorkesteret på Oslos tak, kommer til å gå inn på det folkekjære bandets seierspall – og bli der værende.

 

Det skulle jo bare være hygge. Di derre altså. Og det er det sikkert også. I tillegg har det blitt så mye, mye mer. Vennegjengen fra Molde med en gudebenåda historieforteller i sin midte har blitt folkeeie og de er blant de ytterst få artistene her til lands som kan reise rundt år etter år og spille de samme sangene til minst like stor applaus.

Toppe Moldejazz 2018

Di derre lurte sikkert sjøl også på hva som kunne toppe den legendariske Moldejazz-konserten på Romsdalsmuseet fra i fjor. Lykken står som kjent den kjekke bi og Norges «beste band», Kringkastingsorkestret, ønska å følge opp suksessen med store utekonserter sammen med kjente artister. Bjørn Eidsvåg og deLillos var de to første som hadde fått den ære og Di derre var ikke vanskelig å be da forespørselen kom de heller.

Tre konserter til ende 

Det som helst skulle være tre konserter bada i solskinn på Frognerseteren like ved Holmenkollen, blei en tildels regnfull affære. Været var faktisk så dårlig at en eller flere stod i fare for å bli avlyst. Heldigvis gikk det ikke så ille og sjøl om regnet plaska ned, så storkoste publikum seg tydeligvis i tre konserter til ende.

Høydepunkter 

Bortimot 750.000 mennesker har sett konsertopptaket på tv. Det sier en hel del om hvilken status Di derre har i nordmenns bevissthet og når får alle de – og alle andre – muligheten til å oppleve deler av disse helt spesielle konsertene på nytt.

KORK & Co

KORK, som orkesteret kalles både internt og på folkemunne, er intet mindre enn et fantastisk og usedvanlig allsidig «band». Med superarrangører som Lars Erik Gudim og Petter Winroth, som begge har «skjønt» Di deres univers på alle slags vis, så har Di derre fått et reisefølge denne gangen som de bare kunne drømme om.

Bandet er tydelig inspirert – de er seg bevisst at de kanskje aldri får oppleve dette igjen. Jo Nesbø er sjølsagt midtpunktet og både i sangene sine og i praten mellom låtene forteller han oss nok en gang hvilken eminent historieforteller han er. Sjøl om både mange av de tilstedeværende og jeg har hørt det meste før, så gjør det liksom ingenting. Nesbø gjør det med en sjarm og ekthet som får det til å låte som om det er første gang. Da er du i besittelse av et helt spesielt fortellertalent da.

Allsang

Repertoaret til Di derre – her får vi både de aller mest kjente, noe ganske sjeldent spilt og noe ganske nytt – er av slaget folket KAN. Da snakker vi fra a til å. Når Nesbø spør publikum om de kan verset på «Jenter», og ikke bare refrenget, så får han klart svar tilbake. Større blandakor har vel neppe Di derre hatt før. Sløyt, som «Faren til Ivar» sa det.

NRK

Hele konserten ligger godt bevart hos nrk.no. Det betyr at alle kan finne den fram når de enn måtte ønske. Nå slippes den altså digitalt og om ei uke også fysisk på plate. De som ikke får nok med det, må nesten søke hjelp andre steder. 

Når det er sagt så er altså dette Di derre på sitt aller beste. Verdens beste Di derre.

Di derre med KORK
Live i Marka
Vitamin/Universal Music
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg