Verdens hippeste tromme-kohort

Trommelegenden Alex Riel er gudfar til Stefan Pasborg. De to danskene har også mer til felles – bandet Universe. Det betyr at to av Europas hippeste trommeslagere har skapt noe helt unikt.

Alex Riel og Stefan Pasborg – mye hippere blir det faktisk ikke.

Alex Riel har runda 80 og det med stil i ultraklassen. Stefan Pasborg (46) er av naturlige årsaker i en annen aldersgruppe. Likevel er det slik at de to, som har kjent hverandre siden Pasborg blei født, har utvikla en personlig og musikalsk kjemi som er intet mindre enn sjelden. Riel har nok lært Pasborg det meste av det han har skapt som sitt fundament og siden har Pasborg utvikla seg til å bli ei unik stemme i seg sjøl.

Sjøl om det er 34 år mellom dem, så inspirerer og utfordrer de hverandre på et heftig vis. Bandet Universe har de hatt i gang, først som duo, siden 2006 og fra 2009 som et større ensemble som støtt og stadig har invitert med seg gjester av samme kaliber som de sjøl.

Noe forteller meg at høydepunktene har vært mange underveis og nå har de to heldigvis bestemt seg for å dele noen av dem med oss. Her blir vi nemlig invitert med på deler av fem konserter de gjorde mellom 2009 og 2018 og for en fest det har blitt.

De to har stemt trommene sine forskjellig; Pasborg låter mer rockete og Riel mer som den jazzlegenden han er og det er derfor ikke så vanskelig å skille de to fra hverandre. Hvis det er noe poeng da!

Med seg på mange av låtene har de Pasborgs venner fra den urheftige trioen Ibrahim Electric, gitaristen Niclas Knudsen og organisten Jeppe Tuxen, og ellers er gjestelista så hip som ønskelig.

Trompetikon Palle Mikkelborg innleder festen og tar den også videre med en utilslørt Miles-hyllest, “Adonis Has Landed”. Du verden så tøft! Så dukker koraspilleren Dawda Jobarteh opp på Mingus´legendariske “Better Get Hit in Your Soul” i en versjon heller ikke Mingus ville ha hørt for seg.

Når så en av de mest særegne, tøffe og kompromissløse stemmene i rockens verden, Annisette fra Savage Rose, som jo Riel også var en viktig del av, gjester på Savage Rose-låta “Long Before I Was Born” og på Charlie Chaplins “Smile”, så er det både julaften og nesten påskeaften samtidig. Så inderlig, så sterkt og et så velkomment gjenhør med legenden Annisette.

Enda flere står også på gjestelista, blant andre Marilyn Mazur, i denne manifestasjonen av en personlig og musikalsk kohort av helt uvanlig kaliber. Så inderlig, så empatisk, så tøft, så heftig!

Alex Riel & Stefan Pasborg
Alex Riel & Stefan Pasborg Universe Live
Stunt Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg