Vi gnuses!

Bassist og bandleder Tine Asmundsen fortsetter å løfte frem storheter som får alt for lite oppmerksomhet. Denne gangen er det Vidar Johansen – det var på høy tid. Du verden så bra han er.

Tine Asmundsen omgitt av sitt empatiske og fine band.

Nå er jeg ganske så usikker på hva gnus betyr – om noe over hodet – men etter å ha tilbragt kvalitetstid med denne musikken og denne liveinnspillinga, så oppleves gnus uansett veldig positivt, varmt og godt.

I 2017 kom Asmundsen & Co med plata “Pastor´n” – en hyllest til legenden Einar “Pastor´n” Iversen (1930-2019) og hans musikk. Asmundsen og Iversen hadde pleid et nært vennskap i mange tiår og heldigvis fikk prestesønnen oppleve denne hyllesten før han la ned pianolokket for godt.

Med på laget den gang, som nå, er trommeslager Terje Engen, tenor- og sopransaksofonist Vidar Johansen, pianist Rune Klakegg og trompeter og flygelhornist Magnus Aanestad Oseth. Det betyr et utmerket kollektiv med strålende solister henta fra opptil flere generasjoner.

Denne gangen er det sjølvaste Vidar Johansen og deler av hans musikk skapt gjennom store deler av hans karriere helt tilbake til 70-tallet, som står i fokus. Jeg skriver sjølvaste fordi jeg mener at Vidar Johansen både som solist og ikke minst som komponist hører hjemme helt der oppe med de aller beste. Likevel har han aldri fått den anerkjennelsen han fortjener og jeg aner ikke hvorfor.

Den 8. januar i fjor spilte Asmundsen & Co konsert i Lille sal i Oslo Konserthus i forbindelse med konsertserien Jazzakademiet og den knappe timen med åtte av Johansens flotte låter i ymse tempi og dermed med forskjellig temperatur, gir oss all den bekreftelse vi måtte trenge når det gjelder Johansens usedvanlige låtskriverkvaliteter.

Når så det samspilte bandet med framifrå solister i tillegg til Johansen i Klakegg, nok en alt for lite hørt pianist de seineste åra, og den unge og svært talentfulle Aanestad Oseth med en varm og syngende tone i horna sine, viser seg fra si aller beste og mest empatiske side, så har dette blitt en gnuselig fin, melodisk og inderlig opplevelse.

PS Jeg ser at sjefen Tine Asmundsen fyller 58 i dag. Jeg iler til med å gratulere. Dette får bli min bursdagspresang. Keep swingin´!

Asmundsen & Co
Gnus
Losen Records/MusikkLosen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg