Vi trommes

Det er ikke hver dag vi kommer over en trommeduett. Sikkert av gode grunner, men Devin Gray og Gerald Cleaver forteller oss at det er gode grunner for å gjøre det også.
Devin Gray og Gerald Cleaver har mye å snakke om.

Den amerikanske trommeslageren Devin Gray (37) har lytta på og vært inspirert av Gerald Cleaver (57) – en alt for lite påakta trommeslager fra over there – siden han var 16. I 2006 møttes de på en jazzcamp i Canada der Cleaver var instruktør og åpenbart inspirator. Fra da av har de spilt mye sammen og at de har utvikla et eget “språk” er avgjort “27 Licks” et flott bevis på.

Mange av møtene til de to har foregått utendørs, nærmere bestemt på Union Square i New York. Sakte, men sikkert har kjemien utvikla seg, respekten har vært der hele tida og utfordringene har blitt stadig flere.

I desember i fjor gikk de i studio i Brooklyn, det er der det skjer tydeligvis i New York, og spilte inn åtte “låter” som varte mellom knappe to minutter og nesten 21 minutter.

Her snakker vi om særdeles langt framskredne samtaler mellom to unike perkusjonister som via teknikk, utstrakt bruk av dynamikk, trommesettenes utallige muligheter og ekstreme lytteegenskaper skaper noe de færreste av oss har opplevd.

Der er tøft, det er hipt og det er sjølsagt annerledes. Dette er nok ikke musikk for alle, men alle som vil utfordre seg sjøl og som vil utvide sin oppfatning av hva trommer og tilliggende herligheter kan brukes til, bør så avgjort avlegge “27 Licks” en visitt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Devin Gray – Gerald Cleaver
27 Licks
Rastaplan Records/rastaplanrecordsnyc.bandcamp.com
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg